Pentru o privire mai luminoasa

Blefaro MASS MSG FEMEI-1

Despre blefaroplastie

Ochii sunt unul dintre primele locuri care indică trecerea anilor, iar pleoapele îmbătrânite pot provoca un aspect obosit, supărat sau trist. Blefaroplastia poate combate aceste modificări, poate șterge anii de pe chipul tău.

Blefaroplastia este un tip de intervenție chirurgicală care îndepărtează excesul de piele de pe pleoape. Odată cu vârsta, pleoapele se întind, iar mușchii care le susțin se slăbesc. Ca urmare, excesul de piele și grăsime se pot aduna deasupra și sub pleoape. Acest lucru poate provoca sprâncene lăsate, pleoapele superioare căzute, ochi obosiți, desi nu sunteti obosit(ă) sau pungi sub ochi. Pe lângă îmbătrânire, pielea lăsată din jurul ochilor poate reduce vederea laterală (viziunea periferică), în special părțile superioare și exterioare ale câmpului vizual. Blefaroplastia poate reduce sau elimina complet aceste probleme de vedere.

Se poate spune că puține alte operații fac pe cineva să pară mai tânăr decât blefaroplastia. Cu toate acestea, pacienții trebuie să aibă așteptări realiste cu privire la rezultate. Deși blefaroplastia vă poate revitaliza fața și poate îmbunătăți vederea, nu vă schimbă structura feței, aveți în vedere că blefaroplastia nu corectează eventualele asimetrii ale ochilor. Esența blefaroplastiei constă în capacitatea sa de a întineri zona din jurul ochilor, contribuind la un aspect mai tineresc și mai revigorat.

Chirurgia pleoapelor nu are ca scop modificarea formei ochilor, dar poate da impresia de ochi mai mari prin îndepărtarea excesului de piele și grăsime.

Această procedură, deși oferă rezultate remarcabile pentru numeroase persoane, este o intervenție chirurgicală, de aceea o decizie bine informată este primordială și necesită o analiză a avantajelor și dezavantajelor potențiale asociate operațiunii.

Rezultatele blefaroplastiei sunt de lungă durată și pot fi permanente atâta timp cât mențineți un stil de viață sănătos. Blefaroplastia este o procedură relativ sigură și cu risc scăzut. Timpul de recuperare este redus, iar cicatricile sunt de obicei minime și ascunse în pliul natural al pleoapei.

Chirurgia pleoapelor este foarte personalizabilă și concepută pentru a satisface nevoile estetice sau funcționale specifice ale fiecărui individ. Această adaptabilitate face ca blefaroplastia să fie o opțiune deosebit de atrăgătoare.

 

Blefaroplastia superioară

Această formă a procedurii se concentrează pe pleoapele superioare. Este adesea căutata de persoanele care doresc să îndepărteze excesul de piele ce cauzează un aspect de “glugă” sau să corecteze căderea pleoapelor care poate afecta vederea. Scopul este de a crea o privire mai deschisă, mai alertă și mai tânără în jurul ochilor. Blefaroplastia superioară poate avea un efect transformator, nu doar cosmetic, ci și funcțional, prin îmbunătățirea câmpului vizual pentru unii pacienți.

 

Blefaroplastia inferioară

Blefaroplastia inferioară vizează pleoapele inferioare. Această procedură este de obicei destinată să abordeze probleme precum pungile de sub ochi, umflarea și ridurile care contribuie la un aspect obosit sau îmbătrânit. Blefaroplastia inferioară poate întineri în mod semnificativ estetica facială a unei persoane prin îndepărtarea sau repoziționarea excesului de grăsime, strângerea pielii și netezirea zonei de sub ochi.

O blefaroplastie inferioară sau o intervenție chirurgicală la pleoapa inferioară poate ajuta la eliminarea cercurilor întunecate de sub ochi doar dacă acestea sunt cauzate de hernia adipoasă. Cu toate acestea, intervenția chirurgicală a pleoapelor nu poate îmbunătăți pigmentarea în exces.

Alegerea între procedurile de blefaroplastie superioară, inferioară sau combinată depinde de preocupările individuale și de rezultatele dorite. Unele persoane pot opta pentru blefaroplastia superioară pentru a atenua obstrucția vizuală cauzată de pleoapele căzute, în timp ce alții ar putea prefera blefaroplastia inferioară pentru a elimina pungile de sub ochi care îi fac să pară perpetuu epuizați. Apoi sunt cei care aleg să se supună ambelor proceduri simultan pentru o întinerire mai cuprinzătoare a întregii lor regiuni oculare.

Câteva dintre motivațiile comune care îi determină pe oameni să ia în considerare blefaroplastia sunt:

  • Excesul de piele a pleoapelor

    care se sprijină pe genele superioare: Unul dintre motivele principale pentru a suferi blefaroplastie superioară este îndepărtarea surplusului de piele care coboară peste genele superioare. Acest exces de piele poate da ochilor un aspect obosit și, în unele cazuri, poate contribui la o senzație de greutate în jurul ochilor.

  • Excesul de piele sau țesut adipos pe pleoapele inferioare

    blefaroplastia inferioară este frecvent căutată pentru a îndepărta sau repoziționa depozitele de grăsime și pentru a strânge pielea din zona pleoapelor inferioare, adresând pungile de sub ochi și netezind ridurile. Acest lucru poate întineri în mod semnificativ, oferind un aspect odihnit și mai luminos al ochilor.

  • Vedere obturată din cauza excesului de piele a pleoapei superioare:

    Dincolo de preocupările estetice, blefaroplastia funcțională este efectuată pentru a îndepărta excesul de piele a pleoapei superioare care poate obstrucționa vederea. Această procedură nu numai că îmbunătățește atractivitatea estetică a ochilor, dar îmbunătățește și câmpul vizual al pacientului, făcând activitățile zilnice mai ușoare și mai sigure.

Blefaroplastia (chirurgia pleoapelor) este în general considerată o procedură chirurgicală minoră sau moderată, în funcție de amploarea intervenției. Este de obicei efectuată ca o procedură ambulatorie sub anestezie locală, iar timpul de recuperare este relativ scurt în comparație cu operațiile mai invazive.

Blefaroplastia este una dintre cele mai puțin dureroase proceduri estetice. Este posibil să aveți un ușor disconfort în ziua operației, dar ar trebui să vă simțiți mai bine rapid.

Candidații potriviți pentru blefaroplastie sunt cei care sunt pe deplin informați despre potențialele riscuri și complicații asociate intervenției chirurgicale. Ei posedă o perspectivă realistă asupra a ceea ce procedura poate și nu poate realiza. Este important de înțeles că deși chirurgia pleoapelor poate îmbunătăți semnificativ aspectul ochilor și estetica generală a feței, are limitări și riscuri potențiale care trebuie luate în considerare.

Blefaroplastia oferă rezultate de lungă durată, dar este important să ne amintim că nu oprește procesul de îmbătrânire. În timp, îmbătrânirea naturală și factorii stilului de viață pot influența longevitatea rezultatelor. Îngrijirea pielii și menținerea unui stil de viață sănătos pot ajuta la prelungirea efectelor intervenției chirurgicale.

 

La ce să vă asteptați după intervenția de blefaroplastie

Disconfort: acesta ar trebui să fie minim și ușor de controlat cu medicamentele pentru durere prescrise.

Umflare/Vânătăi: Va exista o umflare ușoară până la moderată și/sau vânătăi ale pleoapelor și țesuturilor din jurul ochilor și poate în obraji. Acest lucru va varia de la fiecare pacient din cauza răspunsului individual al organismului la intervenție chirurgicală.

Scurgerea: O cantitate mică de lichid cu tentă de sânge care curge din incizii este de așteptat în primele 24-48 de ore. Aveți grijă să nu ștergeți prea tare sau să nu mutați pansamentul steri-strip.

Amorțeală: Va exista amorțeală a pielii pleoapelor în primele câteva luni după operație. Treptat, nervii senzoriali se vor regenera, umflarea se va diminua, iar amorțeala va dispare.

Închiderea incompletă a pleoapelor: Este posibil să observați arsuri ale ochilor când vă șamponați, uscarea ochilor la trezire sau ocazional neclaritate în timpul citirii. Acest lucru se datorează umflăturilor și vindecării timpurii a rănilor și, în mod normal, se va diminua cu timpul, de obicei într-o lună.

 

Când nu se recomandă efectuarea blefaroplastiei

Persoanele care nu sunt candidații ideali pentru operația pleoapelor sunt cele care suferă de ochi uscat cronic, hipertensiune arterială, tulburări de circulație, tulburări tiroidiene, diabet, retină detașată sau boli de inimă. Persoanele care au glaucom sunt sfătuite să discute cu medicul lor înainte de a lua în considerare intervenția chirurgicală pentru a afla dacă este sigură pentru ei. Procedurile cosmetice, inclusiv operația pleoapelor, nu sunt recomandate femeilor însărcinate sau care alăptează. În timpul sarcinii și alăptării, modificările hormonale pot afecta vindecarea și recuperarea. Cel mai bine este să amânați aceste proceduri până după sarcină și alăptare.

Inainte de procedură

  • Dacă sunteți fumător, se recomandă sa nu mai fumați cu 6 săptămâni înainte de operație și 6 săptămâni după operație pentru a îmbunătăți vindecarea rănilor și a reduce riscul de complicații. De asemenea, trebuie să nu aveți plasturi cu nicotină sau produse pe bază de nicotină cu cel puțin 4 săptămâni înainte de operație.
  • Luarea oricăruia dintre următoarele medicamente cu 2 săptămâni înainte și după intervenție vă poate crește riscul de sângerare și alte complicații: Aspirina și medicamentele care conțin aspirină, Ibuprofen și agenți antiinflamatori, Vitamina E, suplimente cu usturoi, Ceai verde sau extracte de ceai verde, Suplimente cu estrogen.
  • Asigurați-vă că ați achiziționat toate medicamentele indicate de medicul colaborator al Prestige înainte de operație. Acestea pot include un antibiotic, medicamente pentru durere, supozitoare anti-greață, creme care ajuta la diminuarea inflamării și accelerează vindecarea.
  • Inainte de interventie:
    • Nu utilizați gel de păr sau alte produse de styling, creme parfumate pentru piele sau creme hidratante. Nu folosiți nici un spray de păr, parfum sau produse cosmetice. Îndepărtați toată oja de unghii de la mâini și de la picioare.
    • Nu mâncați și nu beți nimic inainte cu 8 ore inainte de interventie. Fără bomboane, gumă sau mentă.
  • Vă rugăm să purtați îmbrăcăminte la operație care NU se trece peste cap. O cămașă cu nasturi sau cu fermoar vă va face mai ușor să vă schimbati după operație.

Recomandari după procedură

  • Dormiți cu capul ridicat: menținerea capului ridicat în timp ce dormiti poate ajuta la reducerea umflăturilor și la susținerea unei vindecări mai rapide. Folosiți perne suplimentare pentru a menține o poziție confortabilă, ridicată.
  • Evitați frecarea ochilor: este important să evitați orice presiune sau frecare pe ochi în timpul perioadei de recuperare. Această precauție ajută la prevenirea iritației și protejează inciziile pe măsură ce se vindecă.
  • Hidratați-vă: hidratarea adecvată este esențială pentru o recuperare lină. Beți multă apă întrucât poate ajuta organismul să se vindece mai eficient și este benefică pentru sănătatea generală.
  • Acordați-vă suficient timp pentru a vă odihni și a vă recupera. Evitați activitățile obositoare și exercițiile fizice, deoarece acestea pot crește umflarea sau pot provoca sângerare.
  • Protejați-vă ochii de lumina soarelui: După intervenția chirurgicală a pleoapelor, ochii dumneavoastră pot fi mai sensibili la lumina soarelui. Purtarea ochelarilor de soare și a unei pălării când este soare afară vă poate proteja ochii de razele dure și poate contribui la o recuperare mai confortabilă.
  • Raportați orice simptome: deși sunt de așteptat unele umflături și disconfort, anumite simptome ar putea indica complicații. Contactați imediat clinica Prestige dacă aveți dureri severe, modificări ale vederii sau semne de infecție.

 

Intrebari si raspunsuri

Există o limită de vârstă pentru blefaroplastie? Cine este un candidat potrivit?

Nu există limită de vârstă pentru o blefaroplastie, însă recomandăm procedura celor cu vârsta peste 30 de ani. Persoanele mai tinere pot efectua acest tip de intervenție chirurgicală în circumstanțele în care e o cantitate semnificativă de exces de piele și, cel mai frecvent, aceasta afectează pleoapele superioare.

 

Se va schimba forma ochiului?

Majoritatea pacienților ar trebui să se aștepte la îndepărtarea excesului de piele și la un aspect mai tineresc al ochilor. În general, forma ochilor nu este modificată în timpul operației de blefaroplastie.

 

Este dureroasa blefaroplastia?

Blefaroplastia este una dintre cele mai puțin dureroase proceduri cosmetice. Operația se efectuează sub anestezie locala. Este posibil să simțiți un disconfort inițial în timpul recuperării după tratament, dar de obicei ar trebui să scadă în 2 până la 3 zile. Pentru unele persoane, experiența de disconfort poate dura mai mult, diminuându-se la 7 până la 10 zile după procedură.

 

Cât durează rezultatele?

Pentru unii oameni, rezultatele blefaroplastiei pot dura toată viața. Pentru alții, pleoapele căzute pot reapărea după câțiva ani. Rezultatele pot să nu dureze din cauza procesului natural de îmbătrânire și nu din cauza unei complicații a procedurii.

De obicei, rezultatele unei intervenții chirurgicale la pleoapa superioară pot dura între 5 ani și toată viața. Operația la pleoapa inferioară rareori trebuie făcută de mai multe ori.

 

Cât timp ar trebui să-mi iau timpul liber după operație?

Una/ două săptămâni libere de la muncă ar trebui să fie suficiente pentru a vă oferi timp să vă vindecați și să vă recuperați după intervenție. Majoritatea persoanelor revin la activitățile normale după șapte până la 10 zile după blefaroplastie. La două săptămâni după operație, majoritatea vânătăilor și umflăturilor ar trebui să dispară. Acest lucru depinde de pacient și de modul în care organismul său răspunde la intervenții chirurgicale.

Când pot conduce după blefaroplastie?

În general, un pacient poate conduce la câteva zile după operație. Suplimentar, recomandăm să nu ridicați greutăți timp de o săptămână până la 10 zile după operație.

 

Riscuri

Toate intervențiile chirurgicale prezintă riscuri, inclusiv reacții la anestezie și cheaguri de sânge.

Riscurile rare ale blefaroplastiei includ: Infecție și sângerare, Ochi uscați, iritați, Dificultate în închiderea ochilor sau alte probleme cu pleoapele, Ochi care arată ușor asimetrici, Cicatrici vizibile, Leziuni ale mușchilor oculari, Decolorarea pielii, Supracorecția pleoapei, Vedere temporar încețoșată sau, rar, pierderea vederii.

Vă recomandăm să vă documentați riguros înainte de a decide să efectuați orice intervenție chirurgicală.