Implantul Mamar

Ce este implantul mamar?

Operația de implanturi mamare (silicoane) reprezintă intervenția chirurgicală prin care se inserează un implant cu silicon într-un buzunar creat la nivelul sânului, obținându-se astfel un bust proeminent și un decolteu atrăgător.

Primul implant siliconic a apărut în urmă cu ~55 de ani şi a fost ideea unui chirurg plastician care se juca cu o pungă de sânge, remarcând ce consistență asemănătoare avea cu un sân. Astfel i-a venit ideea de a realiza implanturi cu conţinut lichid ce să poată fi inserate în organism.

Implanturile mamare (silicoane) au fost prima dată vândute în SUA în anii 60’ ai secolului trecut, dar autoritatea federală a medicamentelor (FDA) nu le-a reglementat până la finele anilor 70’.

De-a lungul timpului atât învelişul cât şi conţinutul implanturilor a variat foarte mult, ajungându-se la implanturile de a 5 a generaţie, utilizate în prezent.

Operația de mărire a sânilor cu implanturi mamare (silicoane) nu durează mai mult de două ore și se realizează după o anestezie generală. După introducerea implanturilor mamare, se folosesc niște fire speciale pentru ca cicatricile să se vindece și să dispară rapid.

Oricum, atât locul de inserție, cât și tipul de incizie, dimensiunea și forma implantului vor fi stabilite de către doctor împreună cu pacienta, la consultația preoperatorie, în urma efectuării unor măsurători ale sânului și toracelui. În oricare situație, cicatricile vor fi foarte fine, practic invizibile, dacă se respectă cu strictețe indicațiile medicului chirurg plastician.

PROCEDURA DE IMPLANTARE MAMARA

  • Cea mai larg utilizată este cea în care implantul se introduce în buzunarul creat printr-o incizie la nivelul șanțului mamar.
  • O altă metodă utilizată este cea trans-areolară, care presupune o incizie semicirculară, exact pe marginea inferioară a areolei, dar nu orice pacientă este candidata potrivită pentru acest tip de intervenție, ci doar cele care au areole mai mari.

Buzunarul unde se va situa implantul mamar cu silicon poate fi submuscular sau subglandular:

  • Submuscular – sub mușchiul mare pectoral, care se inserează pe coaste. Acesta va fi ridicat din zona sa de inserție și va acoperi implantul pe aproximativ 2/3 din dimensiuni.
  • Subglandular – în spațiul dintre glanda mamară și mușchi. În acest caz, implanturile mamare (silicoanele) sunt situate mai superficial, condiția esențială pentru candidatele pentru acest tip de intervenție fiind prezența unei glande mamare de dimensiuni medii sau mari și a unor țesuturi (piele și țesut subcutanat adipos) cu grosime suficientă cât să permită acoperirea corectă a implantului.

 

Call Now Button