Rinoplastie / Septoplastie

Rinoplastia sau modelarea nasului (Corecția nasului / deviației de sept) este un procedeu chirurgical ce are ca scop îmbunătăţirea aspectului nasului. Rinoplastia se efectuează pentru atingerea anumitor obiective estetice, pentru a reface un nas traumatizat, şi pentru intinerire (spre exemplu, un vârf de nas căzut). Se poate asocia cu operatie de corectie de deviatie de sept (septoplastie) pentru a imbunatati respiratia.
Când vă gândiţi la o rinoplastie este bine să luaţi toate aspectele în considerare. Trebuie să identificaţi exact ce nu vă place la nasul dumneavoastră şi cum anume aţi dori ca acesta să arate. Chiar dacă părerea familiei şi a prietenilor este importantă, dumneavoastră decideţi ce anume ar trebui îmbunătăţit. În timpul consultaţiei, veti fi intrebata în legătură cu motivaţia dumneavoastră. Scopul este de a va oferi o vindecare complexă, luând în considerare atât aspectele psihologice cât şi cele fizice.

Este rinoplastia pentru mine?

  • Nasul meu este prea mare în comparaţie cu faţa
  • Privit din faţă, nasul meu pare larg şi cu nările marite
  • Nasul este cocoşat
  • Vârful nasului este prea sus sau prea jos
  • Forma nasului meu este neregulată
  • Nasul meu s-a deformat după un accident

Consultaţia pentru Rinoplastie

Vă rugăm să vă pregătiţi pentru a putea răspunde întrebărilor legate de starea dumneavoastră de sănătate; ar fi bine să aduceţi toate documentele relevante. O importanţă deosebită o au medicamentele pe care le luaţi, problemele de respiraţie şi alergiile care cauzează dificultăţi în respiraţie. Se va evalua cu atenţie structura internă a nasului, forma şi dimensiunea nasului, calitatea pielii. Vi se vor explica modificările ce trebuie aduse pentru a obţine o integrare armonioasă cu restul feţei. Veţi primi instrucţiuni specifice cu privire la alimentaţie, fumat şi administrarea anumitor medicamente. Alte proceduri, precum deviaţia de sept, se pot corecta în timpul aceleaşi intervenţii.

Intervenţia chirurgicală de corectare a nasului și/sau a deviației de sept.

Procedura depinde de defectele ce doresc a fi corectate şi durează în medie o oră. Rinoplastia se poate face în anestezie generală sau locală. În primul caz veţi dormi în timpul operaţiei; al doilea tip de anestezie presupunand amorţirea locală a zonei şi administrarea pe cale intravenoasă a medicaţiei de sedare. Tipul de anestezie se va stabili înaintea operaţiei.

În rinoplastia modernă există două direcţii majore de abordare chirurgicală: interventia deschisă şi închisă. Procedura deschisă permite vizualizarea structurii nazale şi diagnosticarea obstrucţiilor sau deficienţelor subjacente. Incizia se ascunde în zona cea mai subţire dintre nări, la nivelul columelei. Postoperator, prezenţa acesteia va fi insesizabilă. În cazul procedurii de tip închis se practică o incizie marginală în interiorul nasului. Această tehnică se potriveşte pacienţilor ce doresc o transfomare a vârfului şi zonei mijlocii a nasului. Dacă sunt necesare schimbări de o amploare mai mare, se preferă alte tehnici chirurgicale. În ambele cazuri, ţesutul existent este înlăturat, adăugat sau repoziţionat. Operaţia se încheie cu suturi fine; ţesutul din jurul nasului este imobilizat pentru a proteja noua formă.

După operaţia estetica la nas (rinoplastie sau septoplastie)

Este indicat să ţineţi capul într-o poziţie elevată după operaţie. Contuzia şi edemul de sub ochi se vor accentua in primele două, trei zile după intervenţie; aplicarea compreselor reci este utilă în astfel de cazuri. După aproximativ 3-4 zile coloraţia reziduală temporară se poate masca prin machiaj. Edemul din jurul nasului se va retrage constant şi în mod continuu.

Call Now Button