Pentru o versiune mai increzatoare a ta

2-3

Despre botox

Botoxul este o toxină botulinică de tip A injectabilă care este utilizată cosmetic pentru a elimina aspectul liniilor fine dinamice și ridurilor rezultate din expresiile faciale repetate. Botoxul este adesea denumit în lumea dermatologiei cosmetice „aur lichid” pentru capacitatea sa unică de a întineri fața și de a elimina aspectul liniilor fine și ridurilor dinamice.

Mișcările dinamice ale mușchilor feței de-a lungul timpului determină formarea de linii permanente acolo unde mușchii s-au contractat. Pe măsură ce înaintăm în vârstă organismul începe în mod natural să producă mai puțin colagen, o proteină structurală critică pentru sănătatea și elasticitatea pielii. Expunerea la radiațiile UV de la soare e responsabilă de 80% din îmbătrânirea feței prin degradarea directă a colagenului din piele.

Neuromodulatorii, substanțe proteice derivate din toxina botulinică purificată, inhibă activitatea neurotransmițătorilor în zone specifice, relaxând temporar mușchii vizați și reducând vizibilitatea ridurilor și liniilor fine. Când dermatologii injectează un neuromodulator în mușchii feței, semnalele de la nervi la mușchi sunt blocate. Când mușchiul injectat nu se mai contractă, ridurile se înmoaie și se relaxează, creând aspectul unei pielii mai netede, cu aspect mai tânăr.

Botoxul relaxează ușor mușchii, limitează mișcarea și previne formarea ridurilor. Limitarea mișcării mușchilor faciali înseamnă cute mai puține și mai puțin pronunțate în timp, ceea ce duce la mai puține riduri pe termen lung.

Evită înainte de procedură

  • diluanți ai sângelui, cum ar fi Aspirina, Ibuprofen cu cel puțin o săptămână înainte de injecțare;
  • consumul de alcool cu ​​cel puțin o zi înainte;
  • vitaminele, uleiul de pește și suplimentele pe bază de plante pentru a minimiza riscul vânătăilor post-injectare;
  • cafeaua sau băuturile ce conțin cofeină cu 24 ore înainte pentru a minimiza riscul de învinețire.

Evită după procedură

  • să te întinzi în pat în primele 4 ore pentru a limita umflarea;
  • timp de 48 de ore: activitățile obositoare, tratamentele faciale, consumul de alcool, diluanții de sânge sau expunerea excesivă la căldură, inclusiv saune, băi de aburi sau plajă;
  • timp de 5 ore să faci duș sau să stai cu capul în jos;
  • timp de 24 de ore să dormi cu zonele injectate ale feței pe pernă.
Informează medicul dacă ai luat în ultimele 5 zile antibiotice, relaxante musculare, somnifere, medicamente pentru răceli, alergii sau bronhodilatatoare.
 

Intrebari si raspunsuri

 

Îmi schimbă Botox-ul forma feței?

Nu, Botox-ul nu îți schimbă forma feței! Forma feței se poate redefini și rejuvena cu ajutorul acidului hialuronic, firelor bioresorbabila și PDO, sau în urma unei intervenții chirurgicale plastice mai invazive.

 

Când ar trebui să încep să fac tratamente cu Botox?

Deși nu există un răspuns corect, îți recomandăm tratamentul în jurul momentului în care începi să observi ridurile. Botox-ul poate preveni formarea de noi riduri, acesta fiind motivul pentru care mulți pacienți încep tratamentul cu Botox de la vârsta de 20 de ani.

 

Odată ce încep, trebuie să îmi fac botox în continuare?

Este o concepție greșită comună că ridurile tale vor reveni și mai puternice dacă te decizi să folosești botox și apoi te oprești. Botox-ul este ca majoritatea tratamentelor de prevenție. La fel cum fluorul previne cariile dentare, Botox-ul previne ridurile. Cu cât începi mai devreme, cu atât este mai eficient.

 

Este tratamentul cu Botox sigur?

Tratamentul cu Botox este sigur cu condiția ca starea ta de sănătate să nu intre în sfera contraindicațiilor medicale, iar tratamentul să fie efectuat de personal medical calificat și experimentat.

 

Botox-ul îmi va face fața imobilă, lipsită de expresie?

Atunci când sunt administrate corect de un medic cu experiență care ia în considerare anatomia facială și mișcarea mușchilor, expresiile faciale ar trebui să rămână cu aspect natural, fără semne indicatoare că au fost injectate. Scopul nu este să paralizeze complet mușchii, ci mai degrabă să-i relaxeze ușor, astfel încât să nu creeze mișcări mari care să conducă la riduri sau linii adânci atunci când zâmbesti, râzi sau vorbești.

 

Efecte secundare

Toxina botulinică este în general foarte bine tolerată de pacienți, însă pot apărea efecte secundare în funcție de zona tratată care nu ar trebui să te îngrijoreze precum: durere minoră, umflare sau vânătăi la locul injectării, dureri de cap, indigestie sau simptome asemănătoare gripei. Sunt foarte rare cazurile care necesită atenția medicului, însă îți suntem alături, apelează cu încredere la specialiștii clinicilor Prestige.

 

Când nu se recomandă injectarea cu Botox

Dacă ai o infecție activă respiratorie sau a pielii, o alergie cunoscută la oricare dintre componentele Botox-ului sau la albumină, dacă ești insărcinată sau alăptezi sau dacă ai una dintre următoarele afecțiuni: ptoză, diabet, o boală neuromusculară, lupus, astm, boli de inimă, afecțiuni musculare sau ale nervilor. În aceste cazuri consultă-te cu medicii Prestige pentru a identifica în ce măsură există tratamente alternative sigure pentru a obține rezultatul dorit.