Toxina Botulinica

Injectarea cu toxina botulinica, denumita in mod uzual Botox, este extrem de populara pentru proceduri de rejuvenare faciala si cu efecte anti-aging. Desi efectele sunt temporare (pana la cel mult 6-9 luni) , printre principalele avantaje ale injectarii cu Botox sunt rapiditatea procedurii, timpul scurt de recuperare, gradul scazut de dificultate.

Principalele tipuri de riduri targetate de aceasta procedura sunt cele de la coltul ochilor (“laba gastei”), cele de pe frunte si cele dintre sprancene (intersprancenare).

Toxina botulinica este produsa de o bacterie denumita Clostridium botulinum . Cand o mica cantitate este injectata la nivelul unui muschi, blocheaza semnalele nervoase astfel incat muschiul nu mai are posibilitatea de a se contracta. Astfel, el este slabit / paralizat temporar.
Acest lucru permite relaxarea muschilor faciali si netezirea sau eliminarea ridurilor la nivelul pielii pe parcursul a cateva luni. Injectarea propriu zisa dureaza cateva minute. Aplicarea nu este dureroasa si doar in unele cazuri se recomanda o anestezie locala

 

Tratamentul cu injectii Botox este solutia rapida si sigura pentru indepartarea ridurilor si pentru a arata mai bine, mai tanara si proaspata pentru o perioada lunga de timp. Tratamentul cu Botox este folosit in special pentru a estompa si elimina ridurile de la ochi, ridurile de pe frunte si de pe gat.

Botox-ul cosmetic este toxina botulinica tip A si reprezinta o proteina produsa de bacteria Clostridium botulinum. Este purificata si moderata ca sa poata fi folosit in siguranta in procedurile de infrumusetare.

 Tratamentul injectabil cu toxina botulinica poate fi recomandat si in cazul:

  • transpiratiei excesive – hiperhidroza;
  • distoniei cervicale;
  • blefarospasmului;
  • migrenelor cronice.

Pentru primele 2-3 ore dupa tratament, zona injectata nu se freaca si nu trebuie iritata. Primele efecte se vad in mod deosebit in urmatoarele 3-4 zile, fiind cel mai pronuntate dupa aproximativ 7 zile.

Rezultatele dureaza in medie 3-4 luni, dar pot tine in unele cazuri si pana la 6-9 luni. O data cu repetarea tratamentului periodic, se observa o rezistenta mai indelungata a efectelor pana la reaparitia ridurilor. Injectiile cu toxina botulinica au ca scop eliminarea ridurilor dar, mai important, ajuta foarte mult la prevenirea formarii lor. Acest tip de tratament poate elimina nevoia de proceduri chirurgicale in cazurile in care este inceput din timp.
Call Now Button