Începând cu luna Mai 2018, prof. dr. Tiberiu Bratu a început colaborarea cu clinica de estetică medicală ON-Prestige Medica.

Specialistul în chirurgie plastică și proceduri estetice, va veni bilunar in București pentru consultații de estetică și chirurgie plastică. Costul consultației este de 200 Lei și se va deduce din costul intervenției.

Faptul că expertul în proceduri de chirurgie plastică a ales să colaboreze cu noi, atestă seriozitatea si calitatea tuturor serviciilor clinicii ON-Prestige Medica.

Vă invităm să descoperiți un medic, un profesor și un om care operează în fiecare zi a vieții lui nu doar cu bisturiul, dar mai ales cu bunătate și iubire pentru de oameni.

Domnul Prof. dr. Tiberiu Bratu a ales chirurgia deoarece o consideră chiar și azi „o parte dinamică a medicinii unde rezultatele sunt vizibile rapid”. Experiența de peste 30 de ani i-a adus un renume în rândul celor mai buni medici chirurgi plasticieni din România și străinătate.

Reușitele meseriei de medic chirurg nu sunt puține, iar una dintre cele mai lăudabile până în acest moment o constituie programul de reconstrucție ce oferă proteze mamare în mod gratuit femeilor din întreaga țară care au suferit de cancer la sân. Deoarece România era singura țară din Europa care nu oferea acest ajutor în mod gratuit, implementarea programului cu sprijinul Casei de Asigurări a devenit o reușită importantă pentru femeile din întreaga țară.

Experiența se câștigă cu fiecare operație efectuată, dar un medic cu adevărat bun știe că fiecare nouă situație îl poate învăța mai multe decât știa până în acel punct.

Din păcate chirurgia este minimizată și ridiculizată în cadrul emisiunilor televizate, iar oamenii cred că este simplu să operezi. În fapt, nu există operații simple, toate având un grad ridicat de complexitate, unde există riscuri atât pentru pacient, cât și o responsabilitate enormă pentru chirurg. Cei care aleg să vină pentru diverse intervenții chirurgicale, vin pentru că pur și simplu doresc să fie mai frumoși, lucru care nu este de condamnat. Dacă cel care vine la mine pentru operații strict legate de estetic și pleacă mai fericit sau se simte mai bine în pielea lui, atunci consider că l-am ajutat și cred că am făcut și un lucru moral.

Care este cel mai mare mit când vine vorba de chirurgia estetică?
Cel mai vehiculat mit este că pleci perfect după o operație, însă la fel ca orice acțiune, chirurgia are și ea riscurile și limitele ei. Oamenii vin sănătoși și trebuie să plece nu doar la fel de sănătoși, ci și mai frumoși.

Care este cea mai mare frică a pacienților?
De operație, de rezultat, de evoluția ulterioară a operației – în special pentru cei care sunt nevoiți să apeleze la această intervenție din cauza unei patologii – și cel mai tare cred că tuturor ne este frică de moarte.

Care sunt cele mai mari provocări ale acestei meserii?
Din punctul meu de vedere nu există operații mici. Mereu le spun studenților mei că indiferent cine este pacientul pe care îl operăm, este foarte important să ne imaginăm că operăm pe cineva drag din familie și să punem suflet în ceea ce facem. Astfel, responsabilitatea medicului este mult mai mare, iar rezultatele sunt mult mai bune.

Mereu le sugerez pacientelor mele să nu se opereze pentru cineva anume, ci să o facă numai dacă își doresc acest lucru pentru ele. Ca o mică glumă corelată cu această sugestie, le spun ca niciodată să nu își tatueze numele iubitului atunci când sunt foarte îndrăgostite. Dragostea trece, dar tatuajul rămâne.

Cel mai vehiculat mit este că pleci perfect după o operație, însă la fel ca orice acțiune, chirurgia are și ea riscurile și limitele ei.

Citește interviul integral pe http://citestealtfel.ro/traieste-altfel/sanatate/secrete-bine-pazite-cu-prof-dr-bratu-tiberiu

Tiberiu Bratu

Tiberiu Bratu

Profofesor Doctor

 • Absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti in 1980.
 • Medic primar Chirurgie Plastica,
 • Doctor in stiinte medicale,
 • Primvicepresedinte al Asociatiei Plasticienilor din Romania,
 • Presedintele Societatii de Chirurgie Estetica din cadrul acestei asociatii,
 • Membru al Academiei Europene de Chirurgie Estetica.

Din 1987, sef al Clinicii de Chirurgie Plastica si Reparatorie UMF Timisoara (clinica acreditata de Bordul European de Chirurgie Plastica), perioada in care a efectuat peste 20.000 interventii chirurgicale, unele in premiera nationala:

 • excizia, grefarea precoce in arsurile profunde,
 • tehnica expansiunii tisulare,
 • reconstructia sanilor amputati pentru neoplasm cu lambouri musculare rotate sau cu proteze de silicon,
 • marirea sanilor hipotrofici cu lambou submamar dezepidermizat (tehnica brevetata),
 • mamopexie prin tehnica „sanului restant”,
 • reconstructie de pavilion auricular folosind grefon de silicon,
 • tratamentul cicatricelor cheloide prin compresiune interna controlata (tehnica brevetata),

Activitatea stiintifica s-a concretizat in elaborarea a 10 carti, 50 de lucrari publicate in extenso in reviste de specialitate, 70 de lucrari publicate in volume de rezumate, peste 300 de lucrari comunicate la diverse congrese.

Stagii de perfectionare:

  • Clinica de Chirurgie Plastica si Estetica Rangueil – Toulouse – Prof. Dr. Costagliola
  • Serviciul de Chirurgie Plastica si Reconstructiva – Spitalul Universitar Reims – Prof. Dr. Schernberg
Call Now Button